3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Köylülere 300 damızlık düve

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Kovalı köyünde yapımı tamamlanan tarımsal kalkınma kooperatif binasının açılışı yapılırken, 300 adet damızlık düvenin dağıtımı da gerçekleştirildi.

Kovalı köyünde gerçekleştirilen törene Vali Mevlüt Bilici, AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Jandarma Bölge Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Tarım İl Müdürü Adnan Akay, Yeşilhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ve köylüler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kovalı Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhammed Okumuş, bu yatırımların hayata geçmesiyle birlikte köylerinde bir açılım olacağını belirterek, Vali Bilici'den toplu sağım ünitesi kurulmasını istedi.

Tarım İl Müdürü Adnan Akay ise, köy halkının ağırlıklı olarak meyvecilikle uğraştığını söyledi. Köydeki alternatif üretim anlayışını geliştirmek amacıyla 50 aileye 6'şar adet olmak üzere toplam 300 adet süt sığırı dağıtıldığını ifade eden Akay, "Köydeki mevcut hayvan sayısı da 650'ye çıkmıştır. Bu projeden ana hedef, damızlık düve üretimini artırmak ve pazara sunmaktır. Bunun yanı sıra süt toplama merkezi aracılığıyla üretilen sütün pazara sunulmasını sağlamaktır. Böylelikle ailelerimiz aylık bir gelire sahip olacaktır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yeşilhisarlı AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz'de, doğduğu yer olan Yeşilhisar'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, KÖYDES projesi ile bütün köylere ulaşıldığını söyledi. Burada bu açılış ve damızlık düve töreniyle KÖYDES projesinin ilk meyvelerinden birini verdiğini belirten Gündüz, bundan sonrada tarımda Kovalı köyünde damlama sulamaya geçileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere damızlık düve pasaportu verildi. Vali Bilici ve beraberindeki heyet, damızlık düve ve Yeşilhisar elmaları hakkında da bilgiler aldı.
Daha sonra yapımı tamamlanan kooperatif binasının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Vali Bilici, kalkınmanın köylerden başlayacağını belirterek, köylerden başlayan kalkınmanın sağlıklı ve kalıcı bir kalkınma olduğunu söyledi. Vali Bilici ve beraberindekiler daha sonra kooperatif binasında incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 21:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?