5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Köylülere inek hibe edildi

KÖYLÜLERE 2'ŞER İNEK HİBE EDİLDİ

Ormanların korunması, geliştirilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak üzere, ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak suretiyle geliştirilen proje kapsamında köylülere, 48 adet süt sığırı hibe edildi.

Yahyalı Dikme köyünde 'Anadolu Su Havzalı Rehabilitasyon' projesi kapsamında süt ineği dağıtım töreninde konuşan Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak suretiyle ormanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak kapsamında süt ineği dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Akbıyık, "Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz Or-köy Şubesi tarafından 'Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon' projesi kapsamında birinci etap olarak Yahyalı İlçesi Karaköy köyüne 13 ünite süt sığırı teslim edildi. Yine aynı proje kapsamında Elmadağı Mikro Havzası (Yahyalı) Karaköy 1 ünite 2 adet süt sığırı olmak üzere 13 aileye 26 adet süt sığırı 77 bin 740 TL değerinde, Dikme köyünde ise 11 aileye . 42 bin 900 TL değerinde (1 ünite 2 adet süt sığırı) 22 adet süt sığırı dağıtımı gerçekleşmiştir. Yahyalı İlçemizde toplam 24 aileye 48 adet süt sığırı bedeli 120 bin 640 TL yardım yapılmıştır" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdür Yardımcısı Şevket Ağmaz ise, proje kapsamında süt ineği dağıtımı yanında iç kaynaktan toplam 237 ünite güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi projesi uygulandığını ve bu projeler için 298 bin 620 TL faizsiz kredi kullandırıldığını söyledi. Kocasinan İlçesi Obruk, Sarız İlçesi Yedioluk ve Kıskaçlı, Pınarbaşı İlçesi Yukarı beyçayır köylerine 40 ünite hibe güneş enerji sistemi taktırıldığını kaydeden Ağmaz, "Ayrıca Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında Kocasinan İlçesi Mollahacı ve Obruk Köylerine 18 Ünite (1 Ünite 2 adet gebe Montofon düve) hibe kredisi verilmiş olup hayvanlar köylülere yerinde teslim edilmiştir. Yine bu proje kapsamında Pınarbaşı İlçesi Büyükgümüşgün, Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt Köylerine 9 ünite hibe kredisi verilmiş olup hayvanlar yerinde teslim edilmiştir" diye konuştu.

Orman köylülerini kalkındırma usulleri kapsamında Yahyalı İlçesi Büyükçakır, Balcıçakır ve Kapuzbaşı köylerine 113 adet, Develi İlçesi Saraycık ve Sarıkaya köylerine 22 adet, Pınarbaşı İlçesi Gebelek Köyüne 25 adet, Sarız İlçesi Kurudere ve Mollahüseyinler köylerine 27 adet olmak üzere toplam 187 adet 'Güneş Enerjisi İle Su Isıtma Sistemi' projesi uygulandığını bu projeler için şu ana kadar 360 bin TL kredi kullandırıldığını sözlerine ekledi.

KÖYLÜLERE 2'ŞER İNEK HİBE EDİLDİ
KÖYLÜLERE 2'ŞER İNEK HİBE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 13:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?