7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Krefeld heyeti kokteylle veda etti

KREFELD HEYETİ KOKTEYLLE VEDA ETTİ

'Kardeş Şehir' Krefeld'ten gelen sanayici ve işadamları heyeti, Kayseri protokolüne bir kokteyl verdi.

Novotel'de gerçekleştirilen programa Kayseri Valisi Mevlit Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

Kardeş Şehir ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Alman heyet tarafından düzenlenen organizasyonun açılış konuşmasını Delegasyon Başkanı Eckart Preen yaptı. Katılımcıları Türkçe selamlayan Preen, Kayseri ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirterek, "Krefeld Delegasyonu olarak Kayseri'de iş adamları ve sanayiciler ile birçok görüşmeler yaptık. Bütün bu görüşmeler çok sıcak bir havada geçti. Bize gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Bu akşam bizim davetimize katıldığınız için çok mutluyuz. Bu güzel ev sahipliğiniz için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Krefeld ve çevresi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Wolfram Lafseur, Kayseri'de bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade ederek, Organize Sanayi Bölgesi'nden çok etkilendiğini söyledi. Krefeld hakkında bilgiler de veren Lafseur, "Bölgemizde 24 bin şirket bulunuyor. Bunlardan 10 bin tanesi yabancı. Bu yabancı şirketlerin arasında en güçlü gurubu ise Türkler oluşturuyor" dedi.

"KREFELD'LE İLİŞKİLER GELİŞECEK"

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Krefeld ile Kayseri'nin 'Kardeş Şehir' olmadan önce de bir takım ilişkilerinin olduğunu hatırlatarak, "Öğretmenler Sendikası, bir kısım öğretmen ve öğrencilerle yaklaşık 10 senedir Kayseri'ye gelip giderler. Bizim Krefeld ile ilişkilerimiz o zaman başladı" dedi.

'Kardeş Şehir' anlaşmasından sonra Krefeld ile ilişkilerin yeni bir boyut kazandığını vurgulayan Başkan Özhaseki, şunları kaydetti: "Bu ilişkileri geliştirip, altını dolduracak olan bizleriz. Kardeş Şehir ilişkileri dünyada iki türlü gelişiyor. Birincisi devletlerin zorlamasıyla oluyor, ikincisi ise iki şehirde yaşayan insanların birbirlerini tanıması üzerine, ortak iş yapması üzerine kuruluyor. Bizim iki türlü de Kardeş Şehir ilişkimiz var."

Rusya'nın Kafkas coğrafyasında yer alan Nalçik ile de 'Kardeş Şehir' olduklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, "O bölgede Kayserili hemşehrilemiz fabrika kurdular ve yüzlerce işçi çalıştırıyorlar. Bu yaz da oraya gidip yeni fabrikaların temellerini atacağız. Böylece yeni ilişkiler kurulacak. Ben Krefeld ile de aynı ilişkiyi sürdüreceğimiz kanaatini taşıyorum. İnşallah bu ilişkiler, bu ortaklık zamanla da eğitim, kültür ve daha başka alanlarda da kendiliğinden verimli bir işbirliğine dönüşür" dedi.

Konuşmaların ardından Krefeld Bölgesi'nin tanıtım videosunu izleyen katılımcılar daha sonra birlikte akşam yemeği yedi.

KREFELD HEYETİ KOKTEYLLE VEDA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 13:50:05
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?