30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kriz Müdahale Merkezi'ne büyük ilgi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren acil servis krize müdahale merkezine ayda 110 kişinin müracaatta bulunarak, pisikolojik yardım aldığı bildirildi. 

1 Şubat 2006 tarihinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, hastalara ve hasta yakınlarına psiko sosyal destek sağlamak amacıyla kurulan acil servis krize müdahale merkezine, ayda ortalama 110 kişinin müracaatta bulunduğu belirtildi. Acil Servis Krize Müdahale Merkezi Sorumlusu Dr. Mustafa Çavuşoğlu, projenin Türkiye genelinde pilot bölge olarak belirlenen 30 ilde uygulandığını belirterek, merkezin kriz sonucu gelen hasta ve yakınlarına medikal tedaviden sonra, kriz durumunun çözülmesi için gerekli psiko sosyal desteği sağlamak için kurulduğunu söyledi. 

Hastaların durumları incelenip ve gerekli süreç işledikten sonra kriz durumundaki kişilerin psikiyatri servisine yönlendirildiğini ifade eden Dr. Çavuşoğlu, "Merkezimize intihar girişi nedeniyle veya ani gelişen beklenmedik olaylara bağlı kriz sonucu, her ay yaklaşık 110 kişi başvuruda bulunuyor. Bizler gelen hasta ve yakınlarına, medikal tedaviden sonra psiko sosyal destek sağlıyoruz. Kriz durumunda gelen hastaları bilgisayar ortamında kayıt altına alıyoruz ve daha sonra bu kayıtları düzenli olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne aktarıyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 15:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?