2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

KTO bağışa 450 bin YTL ayırdı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Eylül ayı Olağan Toplantısı'nda yardım ve bağışa 4 milyon 500 bin YTL'lik bütçenin yüzde 10'u olan 450 bin YTL ayrıldı.

Kayseri Ticaret Odası seminer salonu'nda, Bekir Adıyaman başkanlığında gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında, gündemdeki maddeler değerlendirildi. Katıldığı bir toplantı da Türkiye'de faaliyette bulunan odaların yardım ve bağışa gereğinden fazla ilgilenildiğinin tespit edildiğini belirten Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, bağış konusunun gündemdeki maddeler dışında ek olarak değerlendirilmeye alınmasını istedi. Oy birliğiyle gündeme alınması kabul edilen ek madde için KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, oda harcamalarında yardım ve bağışa 450 bin YTL ayrılmasını önerdi. Öneri üyeler tarafından kabul edildi.

KTO'DA İSRAF YOK

Eylül ayı faaliyet raporu hakkında açıklama yapan Kilci, oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Oda açısından önemli olan sektör toplantılarını Ramazan ayı boyunca durdurduklarını kaydeden Kilci, Ramazan bayramı'ndan sonra toplantıların faaliyete geçeceğini söyledi. Göreve geldiği günden bugüne kadar KTO'nun parasını kendi parasından çok tasarruflu kullandığını dile getiren Kilci, odanın harcamaları ile ilgili her türlü incelemeler konusunda tedirgin olmadığını ifade etti. Oda harcamaları konusunda her türlü tartışmaya açık olduğunun altını çizen Kilci, ''Oda içinde herhangi bir keyfi harcama yapılmıyor. Yaptığımız çalışmaları, yetkililer gelip inceleyebilir. Ancak meslek okullarının maddi sıkıntıları konusunda çeşitli yardımlarımızı eksik etmemeye çalışıyoruz. Meslek okullarına gerekli yardımı yapmak zorundayız. KTO'da herhangi bir israf yoktur'' dedi.

60. hükümetin kurulmasının ardından Kayseri'den hiçbir milletvekiline bakanlık verilmemesine üzüldüğünü vurgulayan Kilci, AK Parti'nin bu konuda gevşek tavır aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı'nın Abdullah Gül olmasına rağmen 60. hükümetin bakanlar kurulunda Kayserili bir milletvekilin yer almamasını eleştiren Kilci, ''Bu durumda yeni hükümetten yeterli verimi alamayız. 58. ve 59. hükümetin ne yaptığını defalarca tartıştık. Birçok konu hükümet programına dahil edildi.İstihdam üzerinde iş verenlerin üzerinden önemli yüklerin alınması hükümetin gündeminde yer alıyor. Bu tür gelişmeler çok sevindirici. Gündemde enerji alanında olası bir zammın olması var. İdari reformlara gereken desteği veriyoruz. 'Anadolu Yaklaşımı' projesi tekrar gözden geçirilmeli. Şu anda Kayseri'de olası bir küçük krizde yok olabilecek çok sayıda firma var. 'Anadolu Yaklaşımı' projesinin kriterleri genişletilmelidir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük işler düşüyor'' diye konuştu.

Konuşmaları ardından KTO meclis üyeleri, Elmacıoğlu İskender'de iftarlarını açtı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 09:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?