5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KTO'da seçim heyecanı başladı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın belirlenmesi için bugün meclis üyeleri ve meslek komitesi seçimleri 46 sandıkta oy kullanılmasıyla başladı.

Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimlerde, üyeler 09.00 ile 17.00 saatleri arasında oy kullanacak. Beyaz renkli pusulanın Hasan Ali Kilci ve mavi renkli pusulanın Mahmut Hiçyılmaz'ı temsil ettiği seçimlerde, 2 başkan adayı da sabah erken saatlerde sandıkları tek tek gezerek görevliler ile görüştü.

Sık sık sandıkları gezen ve görevlilere listeler hakkında uyarılarda bulunan Hasan Ali Kilci, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını istedi. Oda üyelerinin bağımsız bir şekilde oy kullanmasını isteyen Kilci, kazananın her zaman KTO olacağını kaydetti. Kilci, siyasetten uzak bir KTO olması için çalıştıklarını belirterek, "Bugün seçimlere ilgi yoğun. KTO tarihi boyunca hiç sahipsiz kalmadı. Seçimlerin ardından KTO'da tempo artarak devam edecek. Hayırlı bir sonucun çıkmasını istiyoruz. KTO'ya siyasetin karıştırılmamasını amaçladık. Siyaseti KTO'ya katmak istemiyoruz. Burası kimsenin malı değildir. Her zaman Kayseri, Türkiye'nin öncü şehirlerinden birisi olmuştur. 'Sahip çıkalım' diyerek demagoji yapılmamalı. Demokratik kurallar içerisinde seçimler yapılacak. Ben MÜSİAD GESİAD'ı ayıplıyorum. Siyaset karıştırılmamalı. Siyaset yapılmadan herkes görevini yapmalı. Bugün saat 17.00'de seçimler sonuçlanacak. Fakat, mahalle baskısı da yapılmamalıdır. Tatil gününde devletin kurumunu açtırmak, mahalle baskısı değildir de nedir? KTO asla sahipsiz kalmadı" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan KTO başkan adayı Mahmut Hiçyılmaz ise, söylenecek hiçbir şeyin olmadığını belirterek, seçimlerin demokratik bir ortamda yapıldığını kaydetti. Kayseri'ye yakışır bir şekilde seçimin sonuçlanacağına inandıklarını ifade eden Hiçyılmaz, "Bir hafta boyunca tek hedefimiz üyelerimizin rahat bir ortamda oy kullanmasını sağlamaktır. Oda, asla sahipsiz kalmayacaktır. Odanın sahibi vardır, o ise üyelerdir. Üyelerimiz, oylarını kullanmalıdır" diye konuştu.

Gazetecilerin "Seçimlerde mahalle baskısı söz konusu mu?" sorusunu da yanıtlayan Hiçyılmaz, "Nasıl bakıldığına bağlıdır. Zorluk çıkarılmalar söz konusudur. Bir hafta boyunca çeşitli zorluklar çektik. Elimizden gelen gayreti gösterdik. 'Üyeler zorlansınlar' ifadesi mahalle baskısı olabilir. Fakat devletin kurumlarını ziyaret etmek mahalle baskısı olarak algılanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir araya gelen 2 başkan adayı birbirilerine başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:12:41
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 14:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?