5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KTO'dan "kardeşlik" çağrısı

KTO BAŞKANI KİLCİ'DEN

Hollanda Kızılhaç Müdürü Sonya Çınar, Eyalet Milletvekili Yasemin Çeğrek, Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran, Eyalet Milletvekili Göksel Soyugüzel, Siyasetçi Danışman Oktay Ünlü ve Eyalet Milletvekili Songül Akkaya'dan oluşan heyet KTO'yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye'de ve Avrupa'da krizlerin yaşandığına dikkat çekerek, "Siyasi krizler de yaşanıyor. Bunlar ekonomik ve sosyal hayatımızı da etkiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları, dünyada başka hiçbir ülkenin yaşamadığını ileri süren Kilci, "Yaşananlardan dolayı üzüntülüyüz. Siyasetçilerin sıkıntılar konusunda uyguladıkları politikalar da tartışılıyor. Sivil inisiyatif öne çıkamıyor. Meslek örgütü olarak kendi halkımızla zaman zaman yaptığımız açıklamalarla sıkıntılarımızı paylaşıyoruz. Kendi alanımız içinde konuşmaya çalışıyoruz. Yaşanan sıkıntılar sonrasında mutlaka görüş ifade etmek zorunda kalıyoruz. Meslek örgütü olarak üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde, yaşananlar sonrasında endişeliyiz. Ülkemizde kardeşlik olsun, kavgasız, gürültüsüz bir ortam olsun istiyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunların son bulmasını istiyoruz. Türkiye'de bunların açık ve şeffaf bir şekilde konuşulması lazım ama konuşulamıyor. En demokratik emperyalist ülkelerde bile yaşanıyor" ifadelerinde bulundu.

Hollanda Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran ise yaptığı konuşmasında, "Ülkemize faydalı olmak için buraya geldik. Yarın da Sivas'a giderek çeşitli görüşmelerde bulunacağız" dedi.

Ziyaret sonrasında, KTO Başkanı Kilci tarafından Hollanda heyetine hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:55:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 22:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?