3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

KTO'dan sohbet toplantısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yazarlarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Pastırmacılar Parkı'nda KTO tarafından düzenlenen yemekli sohbet toplantısına, KTO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda yazar katıldı. Sohbet toplantısı kapsamında bir konuşma yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, edebiyatın bütün bilimleri kuşattığını söyledi.

Her edebiyatçının birer aydın olduğunu ifade eden Kilci, yazarların toplumu yönlendirmede çok önemli görevler üstlendiğini kaydetti. Kilci, “Kayseri'de, ülke genelinde tanınan yazarlarımız var. Bunların da birçok eseri sinemada film olabilecek kalitededir. KTO olarak Kayseri'deki kültür ve sanat faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Odamızın kısıtlı bütçesine rağmen, yazarlarımıza elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. KTO'nun, bugüne kadar 70'e yakın eserin basımında emeği bulunuyor. Bunların birçoğu ekonomik eser olmasının yanı sıra tarih, kültür ve sanat eserleri de vardır. İmkanlarız sınırlı olsa dahi her zaman yazarlarımızın yanındayız ve her türlü yardıma açığız'' şeklinde konuştu.

Yazarlar, kendileri için düzenlenen yemekli sohbet toplantısında KTO Yönetim Kurulu üyeleriyle geç saatlere kadar sohbet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 12:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?