2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

'Küçük gezgin ' okullarda

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşadığı kenti daha yakından tanıması için ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırlatılan 'Küçük Gezgin Kayseri'de isimli çizgi romanın dağıtımına başlandı.

Şükrü Malaz İ.Ö.O'da düzenlenen programla, ''Küçük Gezgin Kayseri'de'' isimli çizgi roman, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan tarafından 4 ve 5. sınıflara dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata burada yaptığı konuşmada kitabın önemine dikkat çekerek, "4. ve 5. sınıflara dağıtılmak üzere Büyükşehir Belediyemizin Kayseri'yi tanıtmak için hazırlatmış olduğu bir kitapçığımız var. Kayserimizi bu kitabı okuyarak tanıyacaksınız ve dışarıdan gelenlere rehberlik yapacaksınız" diye konuştu.
'Küçük Gezgin' isimli çizgi roman hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kayseri'nin çok eski bir tarihe sahip olduğunu belirterek, "Kayseri, sosyal ve kültürel hayatı çok güçlü bir şehir. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, 'Küçük Gezgin' isimli çizgi romanı hazırlattı ve size hediye etmek için buradayız. Bu kitap çizgi roman tarzında hazırlandı. Bu kitabı okuyarak Kayseri'yi daha yakından tanıyacak ve tanıdıkça daha çok seveceksiniz" dedi

Son olarak öğrencilere kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da, bir öğretmen olarak çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Bu kitabı 4. ve 5. sınıflara dağıtıyoruz. Çizgi romanımızın kahramanı sizlerin yaşında. Ömer sizi temsil ediyor. Siz kendinizi Ömer'in yerine koyun ve bir gezinti yapın. Umarım bu kitabı okuyarak Kayseri'yi daha iyi tanıyacaksınız. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 18:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?