5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kül tablaları nikah şekeri oldu

Kayseri'nin tek nikah şekeri imalatçısı, uygulanmaya konulan sigara yasağını fırsat bilerek, kül tablalarını süslü nikah şekerliğine çevirdi.

Kayseri'de ilginç nikah şekerleri üretmeyi kendisine ilke edinen bir nikah şekeri imalatçısı Derya Çelikten, sigara yasağı ile birlikte raflara kalkan kül tablalarını nikah şekerine çevirerek satışa sunmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda 4 bin adet satılan bu kül tablası şeklindeki nikah şekerlerinden Türkiye'nin birçok iline satmaya hazırlandıklarını belirten Derya Çelikten,"Hayal dünyasının yaratamayacağı şey yok. Bizim burada sigara içiliyordu. Yasağın ardından kül tablalarını raflara kaldırdık. Sonra bu ilginç fikir aklımıza geldi. Kül tablalarını şekerlik halinde satışa sunduk. Halkımızın gösterdiği ilgiden de gayet memnunuz" dedi.

Sigara tabağı ismiyle de bilinen kül tablalarının üzerlerine giydirilen tül örtü, naneli nikah şekeri ve renkli süslemeler, onu kül tabağından çıkartıp bir düğün hediyesine çeviriyor. Kayserili düğün sahiplerinin büyük ilgi gösterdiği kül tablası şeklindeki nikah şekerlerinin tanesi 2 TL'den 10 TL'ye kadar çıkabiliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 09:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?