7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Kültür gecesine siyasetçi akını

KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Akkışla Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle, Akkışla geleneğinin devam etmesi için gece düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında düzenlenen geceye çok sayıda siyasetçi katıldı. TBMM Başkanvekili ve milletvekili adayı Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı Mustafa Elitaş ile AK Parti’nin diğer milletvekili adaylarıı Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, CHP milletvekili adayı Şevki Kulkuloğlu, MHP milletvekili adayı Yusuf Halaçoğlu ve Has Parti milletvekili adayları ile parti il başkanları geceye katılan siyasetçiler arasında yer aldı.

Düzenlenen gecede önce Kuran Tilaveti okunurken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Gecenin ilk konuşmasını ise Akkışla Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Akcan yaptı. Özgün değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla geceyi düzenlediklerini söyleyen Dernek Başkanı Akcan, “Geleneğimizin devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kendi aramızda imece düzenleyerek, fakir olanlarımıza yarım ediyoruz. Eğitime de büyük önem vererek, okuma imkanı olmayan arkadaşlarımıza burs sağlıyoruz. Bu geceyi düzenlemek, hem geleneğimizi gelecek kuşakları aktarmak için önemli hem de derneğimizin tanınmasını sağlayacak” dedi.

Bu gecenin dayanışma için önemli bir yer tuttuğu söyleyen AK Parti milletvekili adayı Sadık Yakut, “Bu tür faaliyetler toplumu birleştirir. Hazırlanan bu şölen, kültür dağarcığımızı genişleterek geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Gece, daha sonra İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından Akkışla’ya ait sayıl çıkarma geleneği gösterisi yapıldı. Sayıl gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Düzenlen gece, Aşık Mahrumi ve Aşık Cefai’nin değişleriyle devam ederek, hediye çekilişi yapıldıktan sonra sona erdi.

KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI
KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI
KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI
KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI
KÜLTÜR GECESİNE SİYASETÇİ AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 12:04:02
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 12:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?