5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kültür sanat etkinlikleri sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, Nisan ayında da tüm hızıyla sürecek. Nisan ayının en önemli kültür sanat etkinliği ise '4. Erciyes Şiir Günleri' olacak.

Her yaştan insana hitap eden birbirinden farklı ve renkli kültür sanat programlarının yer aldığı nisan ayı kültür sanat etkinliklerinde ünlü şairler Kayseri'de bir araya gelecek. Başta Yavuz Bülent Bakiler ve Talat Sait Halman olmak üzere edebiyat dünyasının seçkin isimleri ile Azerbaycanlı şair Neriman Hasanzade'nin, Kayserili şair ve yazarlarla bir araya geleceği etkinlik, Kayserili sanatseverlere doyumsuz şiir ziyafeti yaşatacak.

Klasik Türk Müziği konserinde ise bu ay Melihat Gülses sevilen eserlerini Kayserililer için seslendirecek. 'Kayseri'nin Örnek Simaları' programında eski Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin bilgi ve deneyimlerini gençlerle paylaşacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ise Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri hünerlerini sergileyecek. Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarının seslendirileceği konser de Kayserililere güzel bir nostalji akşamı yaşatacak.

Nisan ayı tiyatro etkinlikleri açısından da zengin geçeceği belirtilirken, Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, "Doktor Tilki" adlı çocuk oyununu her pazar sahneye koyarken her yaştan insanın zevkine hitap edecek "Pembe Kadın "adlı tiyatro oyunu ile de Kayserili tiyatro severler keyifli akşamlar yaşayacak. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tasavvuf müziği konserinin düzenleneceği nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında ayrıca yine konferanslar ve Türk öykülerinden seçmeler gibi etkinliklere devam edilecek.

Programlarla ilgili detaylı bilgi almak için Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 207 16 25 nolu telefonunu aranabileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?