3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kültür-sanat günleri başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından dört yıldır sürdürülen ve büyük ilgiyle takip edilen kültür sanat etkinliklerinde yeni sezonun, Aralık ayında gerçekleştirilecek 12 etkinlikle başlayacağı belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konserden tiyatroya, söyleşiden konferansa kadar yine dolu dolu kültür sanat programı hazırladıklarını söyledi.

Özhaseki, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültür sanat hayatına renk katmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere hemşerilerimizin talepleri ve katılımları bizi mutlu ediyor. Bu ilgi bizi yeni projeler geliştirmeye, daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Aralık ayı ile birlikte yeni kültür sanat etkinlikleri sezonunu açıyoruz" dedi.

Aralık ayında öne çıkan etkinliklere de değinen Başkan Özhaseki, dolu dolu bir başlangıç yapacaklarını kaydederek, "Türk Sanat Müziği Konseri'nde TRT'nin sevilen programı 'Akşam Sefası'nın sanatçıları Alp Aslan, Yahya Geylan ve Canan Geylan Kayserililere unutulmaz bir konser verecekler. Ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy, tiyatroya gönül vermiş hemşerilerimizle bir araya gelerek konferans verecek. Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 89. yıldönümü münasebetiyle hazırladığımız program çerçevesinde "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" adlı bir konser erçekleştireceğiz. Dünya Engelliler Haftası sebebiyle düzenleyeceğimiz program hem eğitici hem de eğlendirici olacak. Konservatuarımız tiyatro topluluğu 2008-2009 sezonunda perdelerini "Ahududu" adlı oyunla açacak.

Bu yıl ilk defa hayata geçireceğimiz bir etkinliğimiz ise 'Türk Öykülerinden Seçmeler' olacak. Bu etkinliğimizle ilköğretim çağındaki çocuklarımıza zengin Türk edebiyatımızın seçkin eserlerini tanıtacağız. Konservatuarımız Türk Halk Müziği topluluğu Kayserili aşıklarla birlikte 'Kayseri Türkülerini' seslendirecek. Yaşadığı kenti daha yakından tanıyan ve tanıdıkça daha çok seven bu şehir için yeni projeler ortaya koyan gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak için düzenlediğimiz 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programının bu ayki konusu Kayseri tarihi olacak.

Bu programlara ilave olarak Aralık ayında yine konser, konferans ve tiyatro gibi etkinliklerimiz devam edecek. Bütün sanatsever hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?