2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kültür-Sanat'a ilgi artıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediyenin son 1 yıl içerisinde düzenlediği kültür-sanat etkinliklerine 581 bin 400 kişinin katıldığını söyledi.


Kayseri'de kültür-sanata olan ilginin giderek arttığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Büyükşehir Belediyesi olarak son yıllarda kültür sanat alanında yapmış olduğumuz atılımın meyvelerini toplamaya başladık. İnsanlarımız artık kültür sanat etkinliklerine daha yakın ilgi gösterir hale geldi. Vatandaşlarımız resim çizerek, müzik aleti çalarak kültür sanat etkinliğine katılıyor yada düzenlediğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetleri takip ederek etkinliğin içinde yer alıyor. Bütün bu aktiviteleri üst üste koyduğumuzda toplam 581 bin 400 kişinin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri içerisinde yer aldığını görüyoruz. Bu da geldiğimiz yeri göstermesi açısından sevindirici bir rakam" dedi.

 
Çok çeşitli alanlarda kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özhaseki, “Her yaş grubuna hitap eden programlar düzenliyoruz. Yaşadığımız Kent Kayseri, Kayseri'nin Örnek Simaları, Çanakkale Kültür Turları, Masal Okuma Günleri, Afacan Çocuk Kulübü, Çocuk Tiyatroları, Satranç Turnuvaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları, gençlere ve çocuklara yönelik olarak düzenlediğimiz programlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra yetişkinler başta olmak üzere her yaştan insanımızın takip edebileceği 2. Erciyes Şiir Günleri, 2. Liselerarası Tiyatro Festivali, Yaz Sineması Şenliği, Ramazan Sokağı, konserler, tiyatrolar, geziler, konferanslar, paneller, söyleşiler, şiir dinletileri, sergiler ve fotoğraf yarışmaları düzenledik. Bütün bu saydığım etkinliklerle toplam 581 bin 400 kişiyi kapsayan dolu dolu bir kültür sanat dönemini geride bıraktık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 13:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?