5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kurban bağışında taksit imkanı

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara taksitle ödeme imkanı başlattıklarını söyledi.

Şelale Park Restoran'da düzenlenen ve Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Sivas, Niğde illerinin Kızılay şube başkanlarının katıldığı bölge toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'ın son 4 yıldır olduğu gibi bu yılda başlatacağı 'Türkiye İyilikte Birleşiyor' kurban bağışı kampanyası ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

Kampanya çerçevesinde Kızılay'a bağışlanan kurbanların dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda sertifikalı kasaplar tarafından et kombinalarında din görevlilerin yaptığı duaların ardından kesileceğini belirterek, "Bu kurban etleri ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kavurma olarak ulaştırılacak. Tüm bu işlemler noter huzurunda gerçekleştirilip, tasdik edilecek. Bu kapsamda büyükşehirlerde yaşanan olumsuz kurban görüntülerinin de önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türk Kızılay'ının bu yılda bir ilke imza atarak vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurban bağışlarını kredi kartına 4 taksitle yapma uygulamasını başlatacağını kaydederek, "Vatandaşlarımız 168 ücretsiz çağrı ve bağış hattından, tüm bankalardan ortak Kızılay bağış hesabından www.kizilay.org.tr adresinden ya da Kızılay şubelerinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilirler. Bir kurban bedeli 275 TL olarak belirlenirken, bağışta bulunmak isteyen kişiler kredi kartına 4 taksitle ödeme imkanına sahip olacaklar" diye konuştu.

Küçükali, ayrıca Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda yardımı yapmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından iftar programına geçilirken, daha sonra Kızılay Genel Merkezi ile şubeler arasında bilgi paylaşımı sağlamak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan bölge toplantısına geçildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 11:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?