5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kurban kesim merkezi hizmete girdi

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mahalle toplantılarında halkının istemiş olduğu çalışmaları değerlendirmeye alıp projelendirdiklerini ve sonra da hizmete sunduklarını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu Mahallesi'ne yaptırılan kesimhanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Battalgazi, Karacaoğlu, Selçuklu, Osmanlı ve Danışmentgazi mahallelerinde yapılan toplantılar ile muhtarlar toplantılarında halkın bir isteği olduğunu söyledi.

Başkan Büyükkılıç, “Adaklık kurban kesim yerinin olmayışından dolayı sağlıksız ortamlarda kurban kesimi yapıldığından dolayı oluşan sağlıksız ve çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması amacı ile öncelikle yer araştırması yaptık. Karacaoğlu Mahallesi Battalgazi Bulvarı üzerinde bir alan tespit ettik. Plan ve projelerini hazırlayarak ihale ile inşaatını yaptırdık. Şu anda 'Adaklık kurban kesim merkezi' olarak hizmete sunduk. Zemin artı 1 kat olmak üzere inşa edilen kesimhanenin toplam kapalı alanı 2 bin metrekaredir. Hem küçükbaş hem de büyükbaş kesimi yapılacak. Bina ayrıca aşevi olarak da hizmet verecektir”

Kesimhanenin bölge halkı için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kesimhanenin yapılması ile bundan böyle kesimlerin daha sağlıklı mekanlarda yapılacağını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu Mahallesi'ndeki kesimhanenin geçen yıl ilkbahar aylarında ihale edilerek inşaatına başlanıldığını ve 7 ay gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?