2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kurban kesim yerleri belirlendi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Mehmet Ali Çevrim, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesim yerlerinin belirlendiğini, yasalar ve kurallara uymayanlar hakkında adli ve para cezası uygulanacağını söyledi.

KESOB Başkanı Mehmet Ali Çevrim, yaptığı açıklamada, yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla, kurban kesim yerlerinin belirlendiğini ve kurallara uymayanlar hakkında adli ve para cezası uygulanacağını söyledi. Çevrim, “Hayvanları koruma kanunun 12. maddesi gereğince, hayvanların korkutulmadan, ürkütülmeden ve hayvana en az acıyı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyarak ve usule uygun olarak bir anda ve ehliyetli elemanlarca yapılması gerekir. Kesim, dini kurallara göre, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesim için tahsis edilen yerlerde veya kişinin kendi mülkiyetine ait olan yerlerde yapılmalıdır. Et çekim işlerinin rasgele, kasaplar ve marketlerin dışında ve hijyenik şartlara uygun olmayan yerlerde ve sokak ortalarında yaptırılmayacaktır, bu işe tevessül edenler hakkında çevre kanununun 8/a ve 20. maddeleri gereği bin 619 YTL para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıksız bu durumdan etkilenmemeleri için dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Kurban kesecek kasapların, belli bir kıyafeti ve işe ehil olduğunu gösterir yaka kartı olmalıdır. Ayrıca bu işe ehil olup da kurban kesmek isteyenler, Kasaplar odamızdan yaka kesim kartı alacaklardır. Kurban kestirecek vatandaşlarımızın kesim elemanlarının yaka kartı olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Yasalara ve kurallara uymayanlar hakkında adli ve para cezası uygulanacaktır” dedi.

Kayseri’de belirlenen kurban kesim yerleri ise şu şekilde;

“Mimarsinan Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Fatih Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Ziya Gökalp Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Yeni Mahalle Kapalı Semt Pazarı, Gazi Osman Paşa Mahallesi Pazar Yeri, Argıncık Pazar Yeri, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Hürriyet Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Keykubat Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Belsin Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Eskişehir Gece Kondu Önleme Bölgesi Osmanlı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Danişment Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Anbar Mahallesi Pazar Yeri, Gökkent Mahallesi Pazar Yeri, Kılıçarslan Mahallesi Kızılırmak Caddesi Tenis Kordu”

Öte yandan kurban kesim ücretlerinin de, Büyükbaş Hayvan kesmek, Yüzmek ve sekiz parçaya ayırmak 70 YTL, Küçükbaş Hayvan Kesmek, Yüzmek ve sekiz parçaya ayırmak 15 YTL, Büyükbaş Hayvan sadece baş kesim ücreti 15 YTL ve küçükbaş hayvan baş kesim ücreti ise 5 YTL olarak belirlendiği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yılmaz IP: 85.104.68.xxx Tarih : 14.12.2007 15:04:05

sayın cevrim; bu kurbanların kafası kesme olayı biraz ucuz degil mi kişiler burdan fiyatları görüp kurban kesimi sırasında zorluk cıkartıyorlar 350 kiloluk bir tosunu kesmek kolay mı?