1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kurban kesimine yoğun ilgi

Kurban bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanı temin ederek kesen, koyunu yüzen ve parçalayıp teslim eden işletmelere yoğun ilgi gösterdi.

Bu hizmeti veren işletmelerin temin ettikleri kurbanlar, aşırı talep karşısında ihtiyaca cevap veremeyince vatandaşlar başlarının çaresine baktı. Kurban bayramında Kayserili vatandaşlara kurbanın canlı tartı bedeli dışında hiçbir ücret almadan, ücretsiz kesim ve parçalama hizmeti sunarak teslim eden Mimarsinan Pazarı yetkilileri, vatandaşın gösterdiği aşırı ilgiden dolayı hem memnun oldu hem de talebe cevap verememenin üzüntüsünü yaşadı.
Bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 daha fazla kurbanlık koyun kesimi yaptıklarını fakat yine de vatandaşın talebine cevap veremediklerini kaydeden Mimarsinan Pazarı A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yapar, vatandaşın hizmetlerine gösterdiği ilginin memnunluk verici olduğunu söyledi.

Yapar, ”Her yıl olduğu gibi geleneksel hale getirdiğimiz hizmetimize bu yılda çok fazla ilgi vardı. Hatta bayramın birinci günü kurban yetiştiremedik. Kurban kesmek için gelen vatandaşımızın çoğunluğuna maalesef kurban kalmadı demek zorunda kaldık. Gönül isterdi ki onlara da olsa. Bu ilgi gösteriyor ki vatandaşımız, verdiğimiz hizmetten son derece memnun. Bu yıl hizmetimizden faydalanamayan müşterilerimiz, önümüzdeki yıl Mimarsinan Pazarı’nın bu hizmetinden faydalanmak için biraz daha erken hareket edeceklerini söylüyor. Bu yıl yaklaşık 320 kurban kesebildik. Daha fazla kurbanımız olsa kesecektik. Tahmin ettiğimizin üstünde bir ilgi oldu. Bu ilgiyi bekliyordum. Bütün kurbanlarımızı bayramın birinci günü keserek yüzdük ve vatandaşımıza dörde parçalayıp teslim ettik. Görevlendirdiğimiz kasaplarımız sayesinde her yarım saatte 30 kurban keserek akşam saatine kadar kurbanlarımızın tamamını teslim ettik. Vatandaşlarımızın işletmemize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?