3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Küresel kriz özel hastaneleri de vurdu!

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, ekonomik krizden özel sağlık kurumlarının da etkilendiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, dünyanın bir küresel kriz içinde olduğunu ve bu krizden özel sağlık kuruluşlarının da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Anadolu'daki hastanelerin bu krizden daha çok etkilendiğini ifade eden Tekden, “Bu kriz döneminde, önlemini önceden almayan hastaneler zor durumda. Hesabını kitabını iyi yapmayan, hastası olmayan, iyi bir yönetin anlayışı sergileyemeyen hastaneler sıkıntı içerisindeler. Hastaneler tıbbi malzemelerini dövizle aldığı için sıkıntı var. Hasta sayımızda bir düşük yok, ama döviz yükseldiği için sıkıntımız var. Bu durumda katkı payları biraz daha düşürülürse rahatlarız. Şuanda özel hastaneler kar etmiyor, zarar ediyor. Hastanede cironun yüzde 78'i personel masraflarına gidiyor. Diğer yüzde 20'lik kesimde tıbbi malzemelere verildiği için kar yok. Özel hastaneler vakıf hastaneleri gibi görüldüğü için kar etmiyor” dedi.

Kayseri'de özel hastanelerde sezaryen doğum oranına da değinen Kemal Tekden, “Kayseri'de sezaryenle doğum oranı yüzde 80'lerde gösteriliyor. Bu yanlış bir söylem. Biz bir yıllık sezaryenle doğum oranlarına baktık. Yüzde 50, hatta daha aşağılarda diyebiliriz. Söylenenlere katılmıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?