5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kursiyerlere 'mobil' maaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'ndaki (KAYMEK) öğrencilerinin el emeği eserlerinin satış ücretleri kursiyerlere telefonla bildirilerek elden teslim ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları (KAYMEK) tarafından çok sayıda kursiyer meslek sahibi olurken, satılan eserlerden de geçim kaynağını sağlıyor.

Ağırlıklı olarak ev hanımlarının ilgi gösterdiği kurslarda kursiyerlerin yaptığı eserler satıldıktan sonra KAYMEK yetkilileri tarafından eser sahibine telefonla satışı bildiriliyor. Kursiyerler de eserin satıldığı sergiye gelerek hak edişlerini almanın sevincini yaşıyor.

KAYMEK eserlerinin sergilendiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki OK Burcu KAYMEK Koordinatörü Metin Erçalık, daha önceden Kayseri Kalesi girişini koruyan burcun şimdi kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği bir mekan olduğunu söyledi. Sergilenen eserlerin üzerinde emeği geçen kursiyerin isminin de yer aldığını kaydeden Erçalık, satılan eserlerin etiket fiyatları kursiyere verilerek maddi destek sağlanıldığını söyledi.

Erçalık, "Etiket fiyatına satılan eserlerin paraları kursiyerlere telefonla ulaşarak veriyoruz. Bu sayede alınan eğitimler sonrasında meslek sahibi olan kursiyerler, aile bütçesine de katkı sağlıyor. Aynı zamanda geleneksel el sanatlarının unutulup kaybolmasının önüne geçilmiş oluyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?