4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kursiyerlerin diploma sevinci

Kayseri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri kapsamında başarılı olan 13 hükümlü ve tutuklu kursiyere diplomaları verildi.

Türkiye İş Kurumu tarafından Kayseri Kapalı Cezaevi'nde verilen bilgisayar teknolojisi, mobilya, sığır yetiştiriciliği ve badminton kurslarından 67 kursiyer mezun oldu.

Eğitim çalışmaları kapsamında 28 kursiyerden 2'si liseyi bitirmeye hak kazanırken, 25 kişilik gruptan ise 2'si ortaokulu bitirdi. Cezaevindeki Silver A.Ş. Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni programının ilk bölümünde mahkumlar, 'Dersimiz Matematik' isimli tiyatro oyununu sergiledi. Oyunun ardından Metin Topal tarafından bir keman resitali verildi.

Daha sonra eğitim kurslarında başarılı olan 13 hükümlü ve tutuklu kursiyere protokol üyeleri tarafından diploma ve çiçek verildi. Açık öğretim lisesinden mezun olan Uğur Navruz'a diplomasını ve kepini annesi Elif Kaya verdi. Başarılı olan kursiyerler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya attı. Diploma töreninin ardından kursiyerlerin eğitimlerinde katkısı olan eğitmenlere gül hediye edildi. Program çeşitli sanatçıların konserleri ile devam etti.

Programın sonunda açıklama yapan kursiyer Uğur Navruz, tüm kader mahkumu arkadaşlarının hayattan kopmaması gerektiğini söyledi. Açık lise mezunu olduğunu ifade eden Uğur Navruz, kader mahkumlarının da başarılı olabileceklerini gösterdiğini dile getirerek, "Eğitimimde emeği geçen eğitmenlerime teşekkür ediyorum. 250 puan aldım. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girerek memur olmak istiyorum" dedi.

Eğitimler kapsamında ortaokulu bitiren Bülent Özülkü ise çok mutlu olduğunu ve çalışmaya devam edeceğini söyledi. Programa; Adalet Müfettişi Selami Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Cezaevi Müdürü Elvan Çağlayan, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, İş-Kur Müdürü Rifat Çetinkaya ve çok sayıda hükümlü ve tutuklu mahkum katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 17:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?