5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

KURSİYERLERİN SERTİFİKA HEYECANI

Kayseri İş-Kur İl Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Dış Ticaret Uzmanlığı, yönetici asistanlığı ve grafikerlik' kurslarını bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Alçı, Kayseri'de işsiz gençlere iş edindirme adına iki kurumun eylül ve ekim ayları içinde yönetici asistanlığı, dış ticaret uzmanlığı ve grafikerlik kurslarında eğitimlerin verildiğini söyledi. Bu kurslardan yönetici asistanlığı kursundan 87 aday sertifika, 12 aday katılım belgesi, dış ticaret uzmanlığı kursunda ise 62 aday sertifika, 37 aday katılım belgesi almaya hak kazandığını belirten Alçı, İş-Kur'un desteklediği Anadolu Sakatlar Derneği'nin Musavvir projesi çerçevesinde grafikerlik eğitimini başarıyla tamamlayan 15 kursiyere başarı ve katılım belgesi verileceğini kaydetti.

İş-Kur Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya ise, yıl içerisinde 60 farklı meslekte kurslar açtıklarını ifade ederek, bunların piyasanın eleman ihtiyacı bulunan önemli kurslar olduğunu aktardı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur de, toplumda üniversitelerde öğrencilerin eğitim gördüğü, bilim üretilen ve yayılan kurumlar olarak bilindiğini belirterek, toplumla arasında sanki bir bağ olmadığı gibi görüldüğünü söyledi. Üniversiteler bulunduğu toplumun problemlerine çözüm üretemiyorsa, gerçek üniversiteden söz edilemeyeceğine işaret eden Keleştemur, "Bugün burada toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini görüyoruz. Toplumsal dayanışmayı gerçekleştirdiği zaman üniversiteler, üniversite olacaktır. Kayseri bu toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini veren illerden bir tanesidir. Bu dayanışma ortamı olmadığı sürece başlarının gelmesi çok zordur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurslarını derece ile bitiren kursiyerlere sertifikaları ve katılım belgeleri verildi.

KURSİYERLERİN SERTİFİKA HEYECANI
KURSİYERLERİN SERTİFİKA HEYECANI
KURSİYERLERİN SERTİFİKA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:22:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 14:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?