5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kurtarıcısı aşağıda bekliyordu!

Kayseri'de 3. kattaki evlerinin penceresinden düşen çocuğu, aşağıda halı yıkayan komşusunun liseli oğlu kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, olay, geçen perşembe günü Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Pazar Caddesi Beyazsaray Sitesi C Blok 3. katta meydana geldi. 3. kattaki evinde uykudan kalkan 2 yaşındaki Berat Sait Özer, geçtiği oturma odasının penceresine çıktı.

Camı açarak aşağı doğru sarkan minik Berat, anne diye seslendikten sonra aşağı düştü. Apartman bahçesinde yakınlarıyla birlikte halı yıkamakta olan 18 yaşındaki Özhan Altuntaş, düşmekte olan çocuğun sesini duymasıyla kollarını açarak tutmaya çalıştı.

Özhan Altuntaş, tuttuğu Berat Sait Özer ile birlikte yere düşerken, ikisi de hafif şekilde yaralandı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan minik Berat Sait Özer, 2 gün kontrol altında kaldıktan sonra taburcu edildi.

Olayın bir mucize olduğunu ve oğlunun sağ olarak kurtulmasına çok sevindiğini belirten baba Taner Özer, eşinin o gün köyden yeni geldiğini belirterek, "Çocuk sabah erkenden kalktığı için uyumuş. Annesi mutfakta çalışıyordu. Benim oğlum normalde çok emri vaki biridir. Çocuk kalktıktan sonra direk oturma odasına gelmiş. Çocuk camı açmasın diye bu pencerenin kolunu iki defa kırdım. Üzücü bir olay oldu, çok şükür şuan durumu iyi" dedi.

Anne Ayşe Özer ise mutfağın kapısının kapalı olduğunu ifade ederek, "Çocuğun sesini duymadım. Allah bize vicdan azabı yaşatmadı. Allah'a çok şükür. Allah Özhan'ı zorda bırakmasın. Çocuğun herhangi bir yerinde kırık yok. Ancak kontrolleri devam ediyor" şeklinde konuştu.

Şuanda yatağında mışıl mışıl uyuyan ve sağlık durumu iyi olan minik Berat'ın sadece kolunda hafif bir sıyrık olduğu öğrenildi. Minik beratı kurtararak mahallede adeta kahraman ilan edilen Özhan Altuntaş'ın ise Mersin'e gittiği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 20:06:17
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 20:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?