4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kurumlar vergi rekortmenleri açıklandı

Kayseri'de Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 2007 yılına ilişkin Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı.

Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in yanı sıra işadamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ödül töreni kapsamında bir açılış konuşması yapan Vergi Dairesi Başkanı İlhan Yıldız, 2007 yılı 2008 yılı Nisan ayı içerisinde mükelleflerden 6 bin 764 adet kurumlar vergisi beyannamesi alındığını belirterek, "Yapılan bu beyannameler ile 650 milyon 310 bin 535 YTL vergiye tabi gelir beyan edilerek, bu gelir üzerinden 130 milyon 610 bin 827 YTL kurumlar vergisi tahakkuk ettirildi. Vergi beyanname sayısında bir önceki yıla göre yüzde 6,3 artış oldu. Beyannameler elektronik ortamda alnıdı'' dedi.

2007 yılı kurumlar vergisi beyanlarına göre en yüksek kurumlar vergisi tahakkuk eden ilk 10 mükellef ve ödülleri alan yetkililer şu şekilde sıralandı:

"Birinciliği Orta Anadolu San. Tic. A.Ş adına Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Toprak, ikinci olan Boytaş Mobilya San.Tic A.Ş adına Şükrü Boydak, üçüncü olan Merkez Çelik Sanayi ve Tic. A.Ş adına Hacı Boydak, dördüncülüğü İstikbal Mobilya Sanayi ve Tic A.Ş adına Memduh Boydak, beşinciliği Çinkom Kurşun Metal A.Ş adına Saffet Aslan alırken, altıncılığı Isısan Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş, yedinciliği Has Çelik Halat Sanayi Tic A.Ş, sekizinciliği Kayseri Metal Center San. Tic. A.Ş, dokuzunculuğu Özkoyuncu Demir Malz. San. Tic. Ltd. Şti, son olarak onunculuğu Boyçelik Metal Sanayi Tic.A.Ş temsilcileri ödüllerini aldı"

ilk 10'a giren firmaların temsilcilerine ödülleri ve belgeleri, etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?