30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kuş Cenneti'nde yangın

Kayseri'de, 130 kuş çeşidini barındıran Engir Gölü Sazlığı'nda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve jandarma ekipleri ile yakın köylerdeki çocukların da söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, 5 saatte kontrol altına alınabildi. 

Edinilen bilgiye göre yangın, Sivas Karayolu'nun 20. kilometresinde Kayseri Kaykoop. Evleri yakınında bulunan Engir Gölü Sazlığı'nda öğlen saatlerinde çıktı. Suyu çekilen gölün sazlık alanında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının sazlık yakınlarında bulunan besi damlarına sıçramaması için büyük çaba harcayan itfaiye ekipleri, zeminin yumuşak olması sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Rüzgar nedeniyle hızlı şekilde yayılan yangın, itfaiye ekipleri ve jandarma ekipleri ile yakın köylerdeki çocukların da söndürme çalışmalarına katılmasıyla 5 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.
Çevre köylerde oturan vatandaşlar, sazlık içerisinde yaşayan bir yaban domuzu olduğunu ve çiftçilerin mahsullerine zarar verdiği için domuzu bulmak için sazlığı ateşe verdiklerini iddia etti. 

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 20:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?