3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kusursuz eş arayan evde kalır!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, hayatın sadece mutfak ve yatak odasından ibaret olmadığını, kusursuz eş arayanın evde kalacağını kaydetti.


Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde verilen "Bilinçli Eş Seçimi" konulu panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nevzat Battal, salonu dolduran öğrencilere bilinçli eş seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru-cevap şeklinde geçerken, Prof. Dr. Battal, sorulan soruları doğru yanıtlayan öğrencileri bisküvi ve meyve suyu ile ödüllendirdi.

Eş seçiminin, hayatın en önemli ve kritik anlarından biri olduğuna değinen Prof. Dr. Battal, "Eş seçimi konusunda kültürel uyum, kişilik, karakter yapısı, cinsel çekicilik ve ekonomik yeterlilik konularına dikkat edilmeli. Her şeyden önce karşı taraftan nasıl ki imkanlar dahilinde temizlik, bakımlı olmak ve giyim kuşam konusunda tertip düzen bekliyorsak, kendimiz de mümkün oldukça düzenli ve tertipli olmalıyız. Eş seçiminde temel ihtiyaçlardan sonra birinci sırada güven duygusu gelir. Bu duyguyu kişiliğiyle beraber size vermelidir. İnsanların birçoğu evlenmeden önceki dönemlerde gerçek kişiliğini ortaya koymaktan çekiniyor, bu yüzden evleneceğimiz insanı seçerken çok dikkatli olmalıyız. Gerçek kişilik ve karakter yapısını incelerken, olağan durumlardan ziyade olağanüstü anlarda gözlemleyin. Çünkü insanların maskeleri bu durumlarda düşer ve gerçek yüzleri işte o zaman karşınıza çıkar. Size değil de çevresindeki insanlara nasıl davrandığına dikkat edin. Onlara nasıl davranıyorsa, emin olun gelecekte de size bu şekilde davranacaktır. Son olarak, kişiliklerine ve düşüncelerine saygı duyduğunuz sizden yaşça büyük olan kişilerin fikirlerini dikkate alın. Eşinizle her konuda anlaşmak elbette mümkün değildir. Farklı düşüncelere sahip olmak normaldir. Hayatın sadece mutfak ve yatak odasından ibaret olmadığını bilmek gerekir. Kusursuz eş arayan evde kalır" diye konuştu.

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 11:26:08
Güncelleme :10 Kasım 2004 Çarşamba 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?