4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kutlu Doğum Haftası başladı

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile bir basın toplantısı düzenleyerek, bugün başlattıkları Kutlu Doğum Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

Müftülük binasında düzenlenen basın toplantısında İl Müftüsü Şaban İşlek, açıklamasına geçmeden önce, basın mensuplarına kutlu doğum haftası nedeni ile gül verdi. Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1437. yıldönümü dolayısı ile kutlu doğum haftasını bugün başlattıklarını ifade eden Müftü İşlek, çeşitli konferansların düzenlendiğini ve 14-20 Nisan tarihleri arası il ve ilçe müftülükleri tarafından çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyledi.

Bu tür kutlamaların Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile ülkemizde ve yurtdışında 1989 yılından beri ''Kutlu Doğum Haftası'' olarak kutlanmakta olduğunu belirten İşlek, “Ülkemizin güzide şehri Kayseri'de bu coşkuyu yaşatmak maksadıyla İl Müftülüğü olarak hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenledik. Kuran kursu öğrencileri arasında şiir yarışmaları, kuran kursu öğrencileri arasında makale, din görevlileri arasında hutbe ve makale yarışmaları, lise ve dengi okulları arası bilgi yarışmaları, bayanlara yönelik programlar, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret, ilçelerimizde, beldelerimizde ve daha başka pek çok yerlerde her kesimden herkese yönelik çeşitli programlar hazırlandı. Peygamberimizi anma ve Peygambere saygı haftası olarak kutladığımız bu haftanın gayelerinden bir tanesi de peygamberimizi, çok sevdiği gençlik ve çocuklara tanıtma, sevdirme çocukları onunla buluşturmayı hedeflemektedir. Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak, kardeşliğimizi pekiştirmek önem arz etmektedir. Kutlu Doğum haftasının ilimize, ülkemize, tüm insanlığa rahmet ve barış getirmesini Peygamberimizin daha iyi tanınmasını, mesajlarının daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim” dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?