4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kutlu Doğum Haftası mesajları

AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, tüm vatandaşların Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayarak, insanlığın Hz. Muhammed'in güzel ahlakına bugün her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu belirtti. 

AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kutlu Doğum Haftası'nı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Casat, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle Hz. Muhammed'in (S.A.V) insanlığa gösterdiği örnek şahsiyetini yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Cabat, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı: 

“O hiç kimseyi ayıplamadı, kötülüğe karşılık vermedi. İnsanlık, O'nun rahmet ve merhametine bugün daha çok muhtaç. O, af ve hoşgörü sahibi idi. Etrafındakileri hiç incitmedi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmedi. O'nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Nitekim Kâinatın Efendisi 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız' buyurarak imanı toplumsal barışın temel taşı yaptı. 

Bugün, dünyanın geldiği noktada, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) insanlığa yol gösteren bu değerlerin önemi iyice artmıştır. Müslümanlar O'nun evrensel ilkelerine bağlandıkları ölçüde geleceğe daha güvenle bakar hale geleceklerdir”

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 11:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?