5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Langenfeld heyeti mutlu gitti

Kayseri'nin Hacılar Belediyesi'nin davetlisi olarak kentte bulunan Türk ve Almanlardan oluşan heyet, memnun ayrıldı. Langenfeld Belediyesi Kadın Eşit Hakları'ndan sorumlu üst düzey yöneticisi Diana Strozki, en kısa zamanda Hacılar ile Langenfeld şehrinin kardeş şehir olması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Türk kültürünü Almanya'da tanıtmak amacıyla Türk ve Alman bayanlardan oluşan heyet, ilk gün gerçekleştirilen Hacılar ilçe ziyaretinin ardından ikinci gün ise Kayseri'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlk olarak Kayseri Kent Müzesi'ni gezen heyet, Avrupa'da çoğu ülkelerde olmayan müzeye hayran kaldı. Daha sonra organize sanayi bölgesinde bulunan Boydak Grubu'na ait İstikbal Mobilya'yı gezen heyet, üretim ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İstikbal Mobilya gezisinin ardından Etnografya Müzesi'ni gezen heyet, akşam ise Gürkan Mobilya'nın ev sahipliğinde Türk Sanat Müziği eşliğinde akşam yemeğinde bir araya geldi. Son olarak Beştepeler Parkı'nda bulunan Kayseri evini gezen Türk-Alman bayanlar, Kayseri kültürü hakkında bilgiler aldı. Burada bir konuşma yapan Langenfeld Belediyesi Kadın Eşit Hakları'ndan sorumlu üst düzey yöneticisi Diana Strozki, misafirperverliğinden dolayı Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'e teşekkür etti.

Strozki, “İki günlük ziyarette az da olsa Kayseri kültüründen bir şeyler öğrenebildik. Bu ziyaret iki şehrin birbirine yaklaşmasını sağlamıştır. Hacılar ile Langenfeld şehrinin kardeş şehir olması için belediye başkanı ile detaylı bir görüşme yapıp, aynı zamanda iki şehir arasında eğitim konusunda çalışmalar yapacağız” dedi.
Langenfeld Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Bozena Furiglio de, Türkçe olarak, bu güzel akşam için teşekkür ettiğini söyledi.

Programın sonunda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise, geçmişini bilmeyen milletlerin tarihini şekillendiremeyeceğini söyleyerek, “İnsanlar gezdikleri yerleri iyi niyetli ve pozitif olarak irdelerlerse, mutlaka kendilerinde de bir şeyler olduğunu yakalayacaklardır. Bu ziyaretler hem insanları birbirine yaklaştıracak, hem de kültürlerimizin o kadar farklı olmadığını, farklı olsa bile birlikte yaşamamıza ve birlikteliğimize mani bir durum olmadığını anlayacaklardır. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle iki gün boyunca çok değişik zaman geçirdik. Zaman zaman güldük, zaman zaman hüzünlendik, ama bunlar yaşamın bir parçasıdır. Sizleri Hacılar'da ve Kayseri'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu söylemek isterim” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?