8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Letonya heyeti Kayseri’de

LETONYA HEYETİ KAYSERİ’DE

My Sweet Digiworld (Benim Dijital Dünyam)” projesi kapsamında, Letonya Ventspils şehrinden bir heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün misafiri olarak Kayseri’ye geldi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Letonya Ventspils Education Board ile ortak olarak Comenius Bölgesel Ortaklıklar “My Sweet Digiworld (Benim Dijital Dünyam)” projesi yürütülüyor. Proje çalışmaları çerçevesinde, 22-24 Mart 2011 tarihleri arasında Letonya Ventspils şehrinden bir heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün misafiri olarak Kayseri’ye geldi.

Heyette, Ventspils Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aldis Slavınskıs, belediye meclis üyeleri, belediyenin eğitimden sorumlu uzmanları, AB projelerinde görevli personel ve okul müdürleri bulunuyor. Program boyunca Letonya’dan gelen 12 kişilik heyet, Türkiye’deki eğitim sistemi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgilendirilerek, eğitimde bilişim teknolojilerinin kullanımı ile ilgili uygulamaları yerinde gözlemleme imkanı bulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata’nın makamında ziyaret edilmesiyle başlayan programda, Belediye Başkan Yardımcısı Aldis Slavınskıs, “Bölgesel Ortaklıklar projesi çerçevesinde ikinci kez Kayseri’de olmaktan kendi adıma çok mutluyum. Kayseri binlerce yıllık tarihi ile kaplan kadar güçlü bir şehir. Gelişen ve dinamizmini koruyan bir yapısı var. Sizler bizlerle karşılaştırıldığında çok daha şanslısınız. Bizse her yıl öğrenci sayısı azaldığı için maalesef bazı okullarımızı kapatmak durumunda kalıyoruz. Bir önceki ziyaretimizde genel olarak eğitim sisteminizi tanıma ve temel nitelikli okulları ziyaret etme şansı bulmuştuk. Bu sefer ise özel yetenekli ve üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü okulları ziyaret edeceğiz. İki yıllık ortaklık sürecimizde sizinle yaşadığımız deneyimlerden ve başarılarımızdan çok mutlu olduk. Projemizin hem Türkiye hem de Letonya adına örnek projeler arsasında seçilerek Avrupa çalıştayına çağırılmasının gururunu yaşıyoruz. Umarım gelecekte de sizlerle böyle güzel ortaklıklar yürütecek projeler hazırlama ve uygulama şansı buluruz.”

İl Milli Eğitim Müdürümüz heyet başkanına teşekkür ederek, Aldis Slavınskıs’e isminin hat sanatıyla yazılı olduğu porselen bir tabak hediye etti.

Heyetin programı, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi, Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi, Kayseri Fen Lisesi, METEM gibi müdürlüğe bağlı kurumlarla odalar, belediyeler ve sanayi kuruluşlarını ziyaretleri ile devam ederek, 25 Mart Cuma günü Kayseri’den ayrılmalarıyla son bulacak.

LETONYA HEYETİ KAYSERİ’DE
LETONYA HEYETİ KAYSERİ’DE
LETONYA HEYETİ KAYSERİ’DE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 13:14:00
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 19:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?