30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

'Liselerarası Tiyatro Festivali'başvuruları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hem gençleri sanat platformunda buluşturmak, hem de şehrin kültür-sanat hayatına canlılık kazandırmak amacıyla geçen yıl ilk kez düzenlediği 'Liselerarası Tiyatro Festivali'nin ikincisine başvurular başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat atağının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçen yılki tiyatro festivaline gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.
 
Başkan Özhaseki yaptığı açıklamada, "Liseli gençlerimizin tiyatro sevgisine yön vermek, onlara bu konuda imkanlar sunmak amacıyla 'Liselerarası Tiyatro Festivali' düzenleme kararı aldık ve ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. Uygarlıkların beşiği olmuş, farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de, kültür sanat hayatının, geçmişten gelen birikime eşdeğerde olması için çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla müzik ve şiir dinletisinden tiyatroya, el sanatlarından panel, konferans vs. gibi toplantılara kadar çok değişik yelpazede etkinlikler düzenliyoruz. Liselerarası Tiyatro Festivali de bu kapsamda şehrimizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören bir etkinlik oldu. Bu yıl da ikincisini düzenleyerek yine gençlerimizin önünü açmak istedik. Umuyorum ki gençlerimiz bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarak hem öğretmenlerini ve ailelerini hem de bizleri sevindirecekler" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR 30 KASIM'A KADAR 

Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Festivali için okullar 30 Kasım'a kadar başvuru yapabilecekler. Nisan ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine Büyükşehir Belediyesi tarafından oyun seçimi, teknik donanım (ışık, ses) ve tanıtım (afiş, broşür) gibi konularda her türlü destek sağlanacak. Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler.
 
Başvurular, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na yapılabilecek.
Öte yandan geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Liselerarası Tiyatro Festivali'nde sahnelen oyunları toplam 12 bin kişinin izlediği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 14:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?