4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Litvanyalı öğrenciler Kayseri'ye geldi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik programlarından ‘Leanordo Da Davinci Öğrenci Değişim Projesi’ kapsamında 12 Litvanyalı öğrenci Melikgazi Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin davetlisi olarak Kayseri'ye geldi.

Litvanya'nın Marijampole Meslek Lisesi’nden 12 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, Melikgazi Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni sabah saatlerinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Litvanyalı öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Ziyaret çerçevesinde bir açıklama yapan okul müdürü Metin Tokmak, Litvanya'nın Marijampole Meslek Lisesi’nden 12 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grubun davetleri üzerine Kayseri'ye geldiğini belirterek, “Öğrenci değişim projesi dahilinde kültürler arası diyalog amaçlandığından, Litvanyalı öğrencilerimiz bir gün Türk ailelerinin yanında misafir olarak kalmaları planlanmaktadır. Böylelikle öğrenciler Türk örf, adet ve geleneklerini yakından tanıma fırsatını yakalamış olacaklar. Öğrenciler ayrıca organize sanayi bölgesinde üretim yapan değişik gıda fabrikalarında pratik uygulamalı eğitim alacaklar. İki okul öğrencileri arasında hafta sonları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizde olacaktır. Öğrenciler Türkçe dersleri alacak ve Türk şarkılarını öğrenecekler. Proje çalışması karşılıklı olacağı için Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir grupta Mayıs ayı içerisinde Litvanya'da bulunan fabrikalarda staj çalışması gerçekleştirecektir” dedi.

Litvanyalı öğretmen Jurgita Zakarauskaite ise, çok büyük bir okula geldiklerini belirterek, Litvanya'da 2 bin kişilik bir okulun olmadığını söyledi. Zakarauskaite, ''Türkiye’ye ilk defa geliyoruz. Buraya geldiğimizde herkes bize çok sıcak ve içten davrandı. İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağ açısından faydalı olacak. Litvanya'da ekonomik krizin baş göstermesinden sonra insanlar mutsuz olurken, burada görüyorum ki Türk insanı her zaman mutlu, güler yüzlü kalabiliyor. Kayseri'den de öğrenciler Litvanya'ya geldiği zaman Litvanya kültürünü yakından tanıma imkanı bulacaklar. Umarım çalışma her açıdan faydalı geçer'' dedi.
Konuşmaların ardından okul müdürü Metin Tokmak, öğrencilere okul hakkında tanıtıcı bilgiler verdikten sonra, çeşitli hediyeler takdim etti.

Litvanyalı 12 öğrencinin Kayseri'de çeşitli gıda fabrikalarında 3 haftalık endüstriyel hazır gıda staj çalışması yapacakları belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 11:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?