3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Litvanyalı öğrencilerden resital

AB Gençlik Programları Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında, Kayseri Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Litvanyalı öğrenciler, 1 aylık staj çalışmaları tamamladı. Litvanyalı öğrenciler son günlerinde, davetlilere türkü konseri verdiler.

Elmacıoğlu İskender lokantasında düzenlenen geceye Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Tokmak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Tokmak, Litvanyalı öğrencilerin bir ay boyunca eğitim aldıklarını belirterek, “Mobilyacılık üzerine Bellona fabrikasında staj çalışmalarının yanı sıra, proje içeriğinde Türk Dili ve kültürünü de tanıma amaçlandığından Litvanyalı öğrenciler türkü öğrendiler. Ayrıca Litvanyalı öğrenciler, bir gece Türk ailesi yanında misafir kalarak, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalamış oldular” dedi.

Konuşmaların ardından Litvanyalı öğrenciler Aşık Enbiyaoğlu tarafından öğretilen “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Yaylalar” adlı türküleri seslendirdiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?