4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Lösemi hastası sayısında artış!

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Sosyal Hizmetler Sorumlusu Meltem Şahin, lösemi hastalığının iyileşme oranının yüzde 95 olduğunu belirterek, Kayseri'de lösemili hastaların sayısının 100'ü aştığını söyledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Meltem Şahin, 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlandığını kaydetti.

Hafta sebebiyle Kayseri'deki kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini ifade eden Şahin, lösemi hastalığının bulaşıcı olmadığına dikkat çekti. Gelişen teknoloji ile hastalığın iyileşme oranının yüzde 95 olduğunu söyleyen Şahin, lösemi hastalarının en büyük sorununun 'dışlanmak' olduğunu belirtti.

Şahin, "Lösemi ile mücadele etmek için herkesin desteğine ihtiyaç vardır. Bu hafta vesilesi ile herkese bu hastalığın bulaşıcı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. LÖSEV'in gayesi bu hastalığı taşıyan çocuklara yardımcı olmak ve hastalık hakkında vatandaşları doğru bilgilendirmek. Kayseri'de lösemili olan insan sayısı her geçen gün artıyor. Şuan il genelinde lösemili hasta sayısı 100'ü geçti. Bu hastalığın tedavisi var. Bunun için geniş kitlelerin bilgilendirilmesi lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?