3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Lösemili minik Aynur ağlattı

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde lösemili çocuklar için moral günü düzenlendi. 11 yaşındaki lösemi hastası Aynur Aydın’ın "Sivas Elleri" adlı türküyü söylemesi, salondaki herkesi duygulandırdı.

Erciyes Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı elemanlarından Nimet Susam tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen moral gününe, Vali Yardımcısı Tevfik Karabalık, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Kartal, Kayseri Polis Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Yalçın, öğretim üyeleri, polis okulu öğrencileri, lösemili çocuklar ve aileler katıldı.

Moral gününün açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, bugün löseminin yüzde 80 oranında tedavi edilebilen hastalık olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özdemir, "Çocuğun aile ve toplum hayatında önemli yeri vardır. Ancak insan kendi çocuğunda böyle ciddi hastalık oluşmasını düşündüğü zaman, bu probleme düşen aileyi anlamakta hiçbir güçlük çıkmaz. Bu hastalık dünyada bugün yüzde 80 oranında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bizim bu tip etkinliklerle amacımız, hastalığı yenme konusunda insanları hazırlamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Özdal İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi ve TED Koleji Jimnastik Ekibi’nin gösterileri büyük beğeni ile izlenirken, 11 yaşındaki lösemi hastası Aynur Aydın’ın "Sivas Elleri" adlı türküyü söylemesi, salondaki herkesi duygulandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 20:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?