5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Lösemililer yararına kermes

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (EÜ) tarafından geliri lösemililere bağışlanmak üzere bir kermes açıldı.

EÜ Sabancı Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki hayırseverler tarafından bağışlanan ürünlerin satışa sunulduğu kermesin açılışına, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Merhum Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir ile rektör yardımcıları, akademik personeller ve çok sayıda davetli katıldı.

Kermesin açılışında bir konuşma yapan Rektör Fahrettin Keleştemur, yapılan kermesten elde edilen gelirinin lösemili çocuklara verileceğini söyledi. Kermesin kısa süre içerisinde hazırlandığını belirten Keleştemur, "Kermesin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kermesten elde edilecek gelir, lösemili çocuklarımızın sosyal aktiviteleri için kullanılacak. Böyle bir kermesin açılışında bulunduğum için çok mutluyum" dedi.

Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir ise, bu davette bulunmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, akşama kadar bu kermeste tüm ürünlerin satılmasını diledi.Sosyal Hizmetler Kayseri Şube Müdürü Uzman Nimet Susam ise, kermesten 15 ile 20 bine yakın gelir elde etmeği hedeflediklerini söyledi.

Ardından kermesin açılışı Lösemi hastası Elif Sarıdoğan yaptı. Etkinlikte Keleştemur ve Timsal Karabekir kermesten ürün alarak destekte bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 13:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?