30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Lübnan için yardım toplanıyor

Türkiye genelinde başlatılan Lübnan'a yardım kampanyasının Kayseri'de Valilik kontrolünde gerçekleştirileceği belirtildi. 

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "23 Ağustos 2006 tarihinde Başbakanlık'tan Lübnan'a yardım kampanyasıyla ilgili genelge doğrultusunda, Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi ilimizde de Lübnan'a yardım kampanyası başlatılmıştır. Lübnan halkının içinde bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesi için ilimizde de yardım kampanyası düzenlenmek üzere 2860 sayılı Yardım Toplama Kanun hükümleri doğrultusunda Valiliğimiz'in 29 Ağustos 2006 tarihli oluruyla Vali Yardımcısı Mehmet Ali Çeviker sorumluğunda, İl Defterdarı Enver Çokyiğit, İl Müftüsü Şaban İşlek, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'dan oluşan bir komisyon kurulmuştur. Bu komisyona paralel olarak ilçelerimizde de kaymakamların başkanlığında 2 ay sürecek yardım toplama komiteleri kurulmasına karar verilmiştir" denildi. 

Açıklamada ayrıca, 1 Eylül 2006 tarihinde Valilik'te düzenlenen yardım kampanyasıyla ilgili alınan kararlar şöyle sıralandı:
"İlimiz genelinde hayırsever vatandaşlarımızın doğrudan doğruya yardımlarını yapmaları için Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nde 46385976 No'lu hesap açtırılmıştır. İl yardım toplama komitesi ayrıca, ilimizde resmi kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden yardım toplanmasına, belde belediyelerin kendi sorumluluk bölgesinde bulunan personelden yardım toplamasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler vasıtasıyla velilerden yardım toplamasına, İl Müftülüğü'nce ilimizin bütün camilerinde 08 Eylül 2006 Cuma günü hayırsever vatandaşlardan yardım toplanmasına, Kayseri Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Meslek Odaları ve Organize Sanayi bölgesi kuruluşlarından yardım toplanması şeklinde bir planlama yapılmıştır. Yardım Toplama Komitesi üyeleri, Kayserili hayırsever vatandaşların bu kampanyaya gönüllü bir şekilde katılmaları için kamuoyuna duyurulur."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 13:42:25
Güncelleme :4 Eylül 2006 Pazartesi 13:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?