30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Mahalle kavgasında 5 yaralı

Kayseri'de mahalle arasında çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı. Kavgaya karışanlar polis tarafından gözaltına alınırken, kavgaya karışanların yakınları mahalleye giren polise taşla saldırdı. 

Edinilen bilgiye göre, olay, Battalgazi Mahallesi, Eskişehir Caddesi, Yemlik Sokak'ta meydana geldi. Gece birbiriyle tartışan iki kişi arasında çıkan kavgaya mahalle sakinlerinin ve kavgaya karışanların yakınlarının da girmesiyle olaylar büyüdü. Silahların ve bıçakların kullanıldığı kavga sırasında olay yerine gelen polis ekipleri, kavgaya müdahalede yetersiz kaldı. Olay yerine destek ekiplerin de gelmesiyle birlikte olaya müdahale eden polis ekipleri, kavgaya karışan tarafları gözaltına aldı. Polis, kendisine direnen şahıslara zor kullanarak gözaltına alırken, kavgada silah kullanıldığı ve silahtan çıkan mermilerin 2 kişiye isabet ettiği öğrenildi. 

Kavgada silahla yaralanan iki kişi önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne, ardından ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Yaralanan Coşkun Selçuk ve Bilal Bildik'in yakınları acil servis önünde baygınlık geçirirken, kalabalık uzun süre hastane önünde kaldı. Bu sırada mahalledeki kalabalığı dağıtmak için polis ekipleri biber gazı kullandı. Olaya müdahale etmek için olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Ali Bilim de kullanılan biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı. Olay yerindeki ambulansa bindirilen Hasan Ali Bilim, ilk müdahalesinin ardından tekrar görevinin başına döndü. 2 kişinin silah ile 3 kişinin ile bıçak ve darp nedeniyle yaralandığı kavganın olduğu mahalle sabah saatlerine kadar polis kontrolünde kaldı. Olayla ilgili soruşturmaya başlanıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 12:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?