4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Maskeli gasp çetesine darbe!

Kayseri'de, silahlı ve maskeli olarak evlere girerek gasp ve hırsızlık yapan çete üyesi 5 kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; geçen hafta saat 18.00 sıralarında Özvatan ilçesi Küpeli kasabasında ikamet eden İ.Ş. ve D.Ş.'ye ait eve silahlı ve maskeli 5-6 şahıs zorla girdi.

D.Ş.'nin boynundaki altın zincirle evde bulunan 150 YTL parayı zorla alan şüpheliler, kendilerine karşı koyan İ.Ş.'yi kafasına silah kabzasıyla vurarak yaraladı.

Gasp ve hırsızlıkla suçlanan örgüte üye 6 şüpheli, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı'nca aynı gün Kayseri şehir merkezinde ve İncesu ilçesinde
gerçekleştirilen çeşitli operasyonlarda 1 adet silah, 1 adet göz yaşartıcı sprey, gasp ettikleri malzemeler ve gaspta kullandıkları araçla birlikte yakalandı.

Suçu işledikten 12 saat sonra yakalanan şüphelilerin, yurt dışından emekli olup Kayseri'ye yerleşen ve maddi durumu iyi olan vatandaşların evlerinde doğalgaz görevlisi kıyafetiyle keşif yaptıkları belirtildi. Şahısların, keşif sonucunda yalnız yaşadığını tespit ettikleri kişilerin evlerinin yanı sıra, şehir merkezindeki marketlerde de göz yaşartıcı sprey kullanarak hırsızlık ve gasp suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Önümüzdeki dönemde de bu tür suçları işlemek için planlar yaptıkları tespit edilen
şüphelilerden 5'i, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:54:20
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?