4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Meclis üyeleri Mostar'dan döndü

 "Kardeş Şehir "Mostar’a yaptığı ziyareti tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Mostar Belediye Başkanı Hamdija Jahic tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye gönderilen ’Kardeş Şehirler Birliği’ mutabakat metninin örneğini ve hediyeleri teslim ettiler.

KASKİ Genel Kurulu’nda yaptıkları geziyi anlatan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Bosna Gezisi Heyet Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Mostar’da çok büyük ilgi gördüklerini belirterek, "Mostar ile ’Kardeş Şehir’ ilişkisi olan diğer ülke şehirlerinden temsilcilerin de katıldığı bir toplantı yapıldı ve burada bir mutabakat metni imzalandı. Bu metin karşılıklı işbirliği ve dayanışmayı içeriyor.

Toplantı gündemi dışında kalan diğer günlerde Belediye Başkanı Hamdija Jahic tarafından çok iyi şekilde ağırlandık. Jahic, Başkanımız Mehmet Özhaseki’ye selamlarını ve en derin hürmetlerini sunduğunu iletmemizi istedi. Bir de orada imzalanan mutabakat metnini bir örneği ile bir hediye gönderdi. Onu da kendisine takdim ediyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki de önce hediyeyi açtı ve bir kristal tepsi üzerine işlenmiş Mostar Köprüsü’nü diğer meclis üyelerine gösterdi, daha sonra da kısa bir açıklama yaptı. Mostar ile Dışişleri Bakanlığı’nın isteği üzerine ’Kardeş’ oldukların belirten Başkan Özhaseki, yapılan karşılıklı ziyaretlerin ilişkiyi canlı tuttuğunu ifade ederek, "Biz de geçtiğimiz dönem bütün Meclis üyelerimizle birlikte Mostar’a bir gezi düzenlemiş ve oradaki ata yadigarı eserleri yakından görme imkanı bulmuştuk. Türkler’e karşı orada müthiş bir ilgi ve hayranlık var. Hangi kapıyı çalsanız da ’ben Türküm’ deseniz sonuna kadar açılıyor. Böyle bir şehir Mostar ve bu şehirle olan ilişkilerimiz canlı bir şekilde sürüyor. Son olarak da arkadaşlarımız bir gezi yaptılar olumlu intibalarla döndüler" diye konuştu.

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?