2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Mehmet ders kitaplarına konu oldu

Kayseri'de 2 yıl önce kola kapağından kendisine çıkan topu vermeyen marketi Kayseri Valiliği'ne şikayet ettiği için Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un elinden "Bilinçli Tüketici" ödülünü alan 11 yaşındaki Mehmet Karakaya, bu kez de ders kitaplarına konu oldu.

 
İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Mehmet Karakaya, bir marketten aldığı kolayı açtığında "Futbol topu kazandınız" yazısı ile karşılaşmıştı. Daha sonra topu almak için markete giden küçük Mehmet'e, tarihi geçtiği gerekçesiyle kazandığı futbol topu verilmemişti. Bunun üzerine ''Ya topumuzu verin, ya da topu vermeyip marketi kapatın'' cümlelerinin yer aldığı bir dilekçe ile valiliğe başvuran küçük Mehmet'in hareketi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nü harekete geçirmişti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün girişimi ile firma, duyarlılığından dolayı Küçük Mehmet'e hem kazandığı futbol topunu, hem de 2 adet futbol topu daha hediye ederken, küçük Mehmet örnek olacak duyarlı davranışından dolayı takdir toplamıştı.


Son olarak geçtiğimiz yıl Ankara'da düzenlenen, "9. Geleneksel Tüketici Hakları" ödül töreninde "Bilinçli Tüketici" dalındaki ödülünü Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'dan alan Mehmet Karakaya, bu kez de 1. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabına "Bilinçli Tüketici" başlığında konu oldu. Ders kitaplarına konu olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Mehmet Karakaya, "Hakkımı aramam için yazdığım bu dilekçe sayesinde Bakan Ali Coşkun'un elinden 'Bilinçli Tüketici' ödülünü aldım. Diğer arkadaşlarıma örnek gösterildiğim için de çok mutluyum. Haklarının gasp edildiğini düşünen herkes durumu yetkili makamlara bildirmeli" dedi.


Oğlu Mehmet'in haklarını arama yönünde gösterdiği mücadelenin kendisini duygulandırdığını ifade eden baba Abdullah Karakaya ise, "Gerçekten bizim bile yapamadığımız veya yapmaktan çekindiğimiz davranışı evlatlarımız sergiledi. Oğlumun cesaret edip yaptığı gibi diğer vatandaşların da tüketim ile ilgili olan haklarını aramalarını istiyorum. Bu davranış büyüklere de örnek olsun" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 11:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semanur eker IP: 88.228.160.xxx Tarih : 29.07.2007 22:03:40
bu davranışı mehmetin kendine olan güvenini gösteriyor kocaman bir aferin mehmet:)))