8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Melih 3 kişide yaşayacak

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımdayken beyin ölümü gerçekleşen Melih Avan'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Melih Avan'ın (30) ailesi, doktorların organ bağışı talebine olumlu yanıt verdi.

Vakit kaybetmeden harekete geçen doktorlar, ilk olarak Melih'in sağ böbreğini hava ambulansı ile Gaziantep Sait Konukoğlu Hastanesi'ne gönderdi.
Aksaray'da esnaflık yaptığı öğrenilen Melih'in dayısı Burhan Özsoy, "Sabah saatlerinde hastane yetkilileri bizi aradı. Melih'in beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Bize organ bağışında bulunmak isteyip istemediğimizi sordular. Biz de aile olarak organlarını bağışlama kararı aldık. İnşallah bunun sevabını Allah öbür dünyada verir. Melih'in böbreği, karaciğeri ve gözleri başkalarına nakledilecek. Sabah saatlerinde bir böbreğini Gaziantep'e götürdüler" diye konuştu.

Melih'in akrabalarından Cevdet Şahin ise, Melih'in annesinin de organ bağışında bulunulmasından yana karar verdiğini belirterek, "Bu aldığımız kararla iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Organ bağışı yapılması konusunda da diğer vatandaşlara örnek olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2011 Salı 15:00:34
Güncelleme :27 Aralık 2011 Salı 15:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?