4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Melikgazi evlerine yoğun ilgi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eski kent dokusu içerisinde kalan veya gecekondu semtlerinde imarlı yapılaşmayı hızlandırmak amacı ile belediye tarafından uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelinde belediye sosyal konutlarının bulunduğunu söyledi.

Kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları mağdur etmemek amacı ile yaptırılan sosyal konutların diğer bilinen ismi ile Melikgazi Evlerinin gerek yapı malzemesi gerek ise bina estetiği ve kullanımı açısından, bir aile için ideal yaşam alanı oluşturduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kamulaştırılan alanlarda mülkü olanları mağdur etmiyoruz. Melikgazi Evlerinden daire vererek onları evsiz bırakmıyoruz. Bu çalışmamız çok başarılı, çünkü şimdiye kadar 846 daire ile TOKİ ‘den 264 daireyi kamulaştırmada kullanarak, adeta kentsel dönüşümde bir çığır açtık. Bu çalışma birçok yerel yönetim tarafından örnek alındı. Geçen hafta yapılan Belediyeler birliği toplantısında da gündem de yine Melikgazi Evleri vardı“ dedi.

2 bloktan oluşan toplam 48 dairelik sosyal konut inşaatının yapımı için ihale açıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Küçükali mahallesinde doğal gaz ısıtmalı, modern ve yine örnek gösterilecek olan Melikgazi Evlerinin yapımı için sonbahar da temelin atılacağını ve gelecek yıl hak sahiplerine verileceğini kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, 48 dairelik sosyal konutların yapımı için 4 Eylül 2008 günü ihale yapılacağını ihale ile ilgili geniş bilginin Fen İşleri Müdürlüğünden veya belediyenin www.melikgazi.bel.tr internet sayfasından öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 22:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?