4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Melikgazi kent konseyi toplandı

Melikgazi Belediyesi İlçe kent konseyi ilk toplantısı Belediye Meclis salonunda 27 kurumdan toplam 43 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak divan heyeti seçildi. İlk toplantıda Divan Başkanlığını Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üyeliklerini ise Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Hayriye Sözduyar ve İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Balcı yaptı. Divan heyetinin seçiminin ardından toplantıya katılan temsilciler tanışmasının ardından 7 asil 7 yedek olmak üzere yürütme kurulu belirlendi.

Yürütme kurulu asil üyeliklerine Mustafa İlhan, Hasan Karaman, Abdullah Kirikoğlu, Mustafa Dikmen, Mustafa Erçalık, Veli Altınkaya, Kadir Bora Öztürk seçildi. Bir sonraki toplantının 21 Şubat 2008 saat 16.30 da yapılmasına karar verildiği toplantıda Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kent konseylerinin oluşturulması yönünde bir yasanın çıkartıldığını ve Büyükşehir belediyesince bu çalışmanın gerçekleştirildiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi öncülüğü ile sorumluluğunda ve bütçesine katkı sağlamak suretiyle bu çalışmalarını sürdüreceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi Kent konseyi ile kent yönetiminin daha çok fikir, proje önerileri yön alacaktır. Bu tür bir yönetim ile kurum ve kuruluşların katılımları ile herkesin yönetime katılması ve kent yönetimine dolayısı ile hizmete sahip çıkılmasına imkan tanınacaktır" dedi.Başkan Memduh Büyükkılıç, Kent Konseyi çalışmalarına önem verdiklerini ve kendilerine yeni bir vizyon ve misyon katacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 09:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?