4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Melikgazi'de keneye savaş açıldı

Melikgazi Belediyesince ilçe sınırları içerisinde bulunan toplam 213 parkta Türkiye’nin kabusu haline gelen Kenelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Son aylarda ülkenin milli maçlarla beraber en sıcak gündem maddelerinin başlarında gelen kene vakalarına Kayseri’de çok fazla rastlanmamasına karşın vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerine, duyarlılık göstererek ilçe sınırları içerisindeki bütün parklarda bugün itibariyle ilaçlama çalışması başlattıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bir çok ilimizde rastlanan ve sonucu tedbir alınmadığı zaman ölümlerle sonuçlanan kene vakalarına, Melikgazi ilçemizde bu zamana kadar rastlanmamıştır. Çünkü belediye olarak parklarımızı ve bahçelerimizi sürekli olarak ilaçlamaktayız. 3 gün sürecek çalışmalarımız sonucunda vatandaşlarımız artık kene korkusundan uzak, daha güvenli olarak parklarımıza gelerek gerek spor yapacaklar, gerekse çocuklarını rahatlıkla oynatabileceklerdir” dedi.

İlaçlama ekiplerinin bizzat başında durarak çalışmaları koordine eden Melikgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen’de, Belediye olarak çimlere ve insanlara zarar vermeyen ancak, özellikle kenelere karşı zehir içeren 100 litre İndanol adındaki ilacın satın alındığını ve toplam 213 parkta ilaçlama çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?