4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Melikgazi'de sosyal tesis açılışı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye tarafından Çelik Eşyacılar ve Mefruşatçılar Sitesi sosyal tesis binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Melikgazi Belediyesi'nce Osman Kavuncu Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesis binasının açılışına Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleti Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, mahalle muhtarları, çok sayıda mahalleli ile bölge esnafı katıldı.

Davetlilere ekmek arası sucuk ve dondurma ikramı yapılan açılışta bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osman Kavuncu Mahallesi'nin esnaf siteleri, üretim tesisleri ile toptancıların yer aldığı bir mahalle olduğunu söyledi.

Büyükkılıç, “Öncelikle bu esnaf sitesinde çevre düzenlemesi ve kaldırım ile yol çalışması yaptık. Esnaf ile bu işyerlerine gelen müşterilerin rahatça araçlarını park edebileceği açık alan otoparklar oluşturduk. Son olarak da esnaf arkadaşlarımız için bir sosyal tesis inşa ettik. Esnafa yapılan yatırım ekonomiye direk yansır. Bu açıdan Kayseri bir esnaf ve ekonomi şehri ise, belediyeler olarak bizde gereken çalışma ve yatırımları gerçekleştireceğiz” dedi.

Sosyal tesis binasının 165 metrekare ve iki katlı olduğunu, içerisinde toplantı salonu, idare odası, çay salonu, açık teras , WC ve mutfağın yer aldığını ifade eden Büyükkılıç, binanın çevre düzenlemesini ve açık alan otoparkını da yaptıklarını belirtti. Memduh Büyükkılıç, sosyal tesis binası ile çevre düzenlemesi, cep otoparklar, kaldırım ile asfaltlama çalışmaları dahil yaklaşık olarak 450 bin YTL harcama ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleti Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan ise, konuşmasında yapılan çalışmanın değerini ve önemini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?