1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Melikgazi'de temizlik kampanyası

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere iki kez temizlik kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilkbahar aylarında, çamur ve kumdan oluşan kirliliği kaldırmak için deterjanlı su ile kaldırım ve yolların yıkandığını, sonbahar döneminde ise kuruyan otlar, rüzgardan savrulan ve bir köşeye sıkışmış atıkların toplanması gibi çalışmaların yapıldığını söyledi.

Günlük olarak yapılan temizlik, çöp toplama, yol ve kaldırım süpürme yanında genel olarak bu temizlik kampanyaları ile mahallelerin elden geçirildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, bu tür kampanyalara halkında katılımının sağlanması gerektiğini, ancak asıl önemli olanın da kirletmemek olduğunu kaydetti.

Temizliğe harcanan her kuruşun belediye bütçesinden, dolayısıyla vergilerden yani bireylerin ceplerinden çıktığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, rasgele yerlere çöp atmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, çöplerin çöp kumbaralarına, çöp sepetlerine veya konteynırlara atılmasının bir çok unsuru ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?