5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Melikgazi'ye 200 geri dönüşüm kutusu

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde muhtelif yerlere konulmak üzere 200 adet geri dönüşüm kumbarası satın aldıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm çalışmasının çevreci bir toplumun en iyi göstergesi olduğunu belirtti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, “Çevreyi koruma ve güzelleştirme bilincinin bireylere kazandırılması için eğitimin büyük önemi vardır. Bu açıdan belediye olarak özellikle çocukların eğitimine önem verdik. Bina görevlilerine, ev hanımlarına ve büyük işletmelerin çalışanlarına sürekli eğitim çalışmasında bulunduk. Şimdi de görsel olarak bir bakıma bireylere hatırlatmak ve alışkanlık kazandırmak amacı ile yaya yollarına geri dönüyüm kumbaraları yerleştiriyoruz” dedi.

200 adet geri dönüşüm kumbarası satın alındığını ve şu anda kadar ilçenin muhtelif yerlerine 65'nin yerleştirildiği ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bireylerin ellerindeki atıkları bu ayrıştırılmış çöp kumbaralarına atarak hem çevreyi kirletmeyecekler hem de ekonomiye katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm kumbaraların üzerine reklam alınarak ayrıca ikinci bir gelir de oluşturulduğunu ve alınan bu reklam gelirlerinin yine çevre için harcamada bulunacaklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 21:57:15
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 21:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet koçak IP: 94.120.44.xxx Tarih : 30.09.2009 19:14:11

geri dönüşüm kutularının hiç bir estetiiği yok,en azından dizaynını ağaç şeklinde yapıp daha estetikli olabilir di.