4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Melikgazi'ye 24 derslikli okul

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Melikgazi Belediyesi tarafından Karacaoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanılan ve Melikgazi Belediyesi İlköğretim Okulu ismi ile eğitim-öğretim verecek olan okulun temel atma törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata,
mahalle muhtarları, belediye daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Davetlilere ekmek arası sucuk ve dondurmanın ikram edildiği törende bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Karacaoğlu Mahallesi'nde ilk etapta tapu sorununu çözdük. Gecekonduları, ev sahipleri kendileri yıkarak modern evlere sahip oldular. Melikgazi sosyal konutları inşa ettik. Kamulaştırılan alanlarda mülkü olanları mağdur etmedik. İmar planda yer alan yolları tek tek açarak mahalleye hizmet ve yatırım girmesini sağladık. Sınıflar 50-60 kişilikti, muhtarın isteğini haklı bulduk. Sonuçta bu eğitim yuvasını yapmaya karar verdik. Hayırlı olsun" dedi.

Memduh Büyükkılıç, 12 bin metrekarelik bir alan üzerinde 4 katlı bir okulun yapacaklarını söyledi. Spor ile tiyatro gibi gösterilerin yapılabileceği çok amaçlı salon, idare odaları, her katta laboratuar ve bilgisayar odaları, açık alan spor sahası, akıllı yazı tahtaları gibi mevcut yapıları olan okulun 24 derslikli olduğu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, arsa ve kamulaştırma dahil yaklaşık olarak okulun 2 milyon 350 bin YTL harcama ile inşa edileceğini kaydetti.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ise konuşmasında eğitimin önemini vurgulayarak, bu eseri yapan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından okulun temeli katılımcılar tarafından atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz köşker IP: 88.254.66.xxx Tarih : 1.10.2008 03:58:25

okulun yanın da bizim müstakil bir evimiz var aşağı yukarı 40 yıldırda bu evde otu ruyoruz bize günün birin de siz büyüklerimiz bize çıkın dediğiniz zaman ne yapacağız biz askeri üçretle geçinen bir aile yiz bir sakat anam birde öksüz kardeşim var okulun yAPILMASINA ÇOK SEVİNİYORUM AMA SOKAKDADA KALACAĞIMIZADA ÜZÜLÜYORUM LÜTVEN SİZ BÜYÜKLERİM BİZE YARDIMCI OLUN ALLAH DAİMA YOLUNUZU AÇIK ETSİN