5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Melikgazi'ye 96 sosyal konut

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Küçükali mahallesinde 96 daireden oluşan sosyal konutun yapılacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak kamulaştırılan alanlarda mülkü olanları hiçbir zaman mağdur etmediklerini, ev, arsa, nakit para gibi seçenekler sunduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak sosyal konut inşa ettik. Bu konutları kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlar ile takas yaparak gönüllü, kavgasız, arbedesiz yıkımlar gerçekleştirdik. Yerine modern, sağlıklı ve her türlü teknik alt yapısı olan semtler oluşturduk. Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Projesi'nde soysal konutların büyük payı ve önemi vardır. Mülk değiştirmenin gerçeği bu projenin temelini oluşturmaktadır. Sonuçta 1994 yılında başlatılan ve bugün bütün hızı ile devam eden modern yapılaşma Melikgazi İlçesinin Referans Belediye olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmuş ve sonuçta Kayserimiz kazanmıştır" dedi.

Melikgazi Belediyesi olarak 2009 yılı içerisinde yine kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları mağdur etmemek amacı ile Küçükali mahallesinde 2 blok halinde 96 daireden oluşan ve 120 ile 135 metrekare olmak üzere sosyal konut yaptırılacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, sosyal konut yapımı için 26 Şubat 2009 tarihinde ihale yapılacağını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, 96 dairelik sosyal konut yapımı ihalesi hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin Melikgazi Belediyesinin www.melikgazi-bld.gov adresinden veya bizzat belediyeye gelerek bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 21:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?